Satranç, 8×8’lik kare üzerinde 32 taşla ve iki kişi ile oynanan bir zeka oyunudur. Satranç kuralları ve taktikleri öğrenilerek güzel bir hobi edinilebilir. Satranç oynamanın zeka gelişimi üzerinde etkisi büyüktür ve uzmanlar tarafından oynanması tavsiye edilmektedir. Özellikle son yıllarda anne ve babalar çocuklarının zeka gelişimini düşünerek çocuklarının satranç öğrenmesini sağlamaktadırlar. Satranç oynamak zeka gelişimi yanında çocukların konsantrasyonunu artırmakta, öz güvenlerini kazanmada yardımcı olmaktadır. Özgüveni artan çocuğun liderlik yönü de buna paralel olarak ortaya çıkmaktadır. Ayrıca satranç eğitimi çağdaş eğitim sistemlerinin yetiştirmek istediği yaratıcı bireylerin ortaya çıkmasını desteklemektedir. Buna benzer birçok faydası olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Satranç öğrenen çocukların okul başarılarında da artış olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmaktadır.
- Kurumumuzda Satranç derslerimizde yürüttüğümüz çalışmalarımızda sayısal, sözel ve görsel zekayı aynı anda çalıştıran,sağ ve sol lob kullanımı artıran profesyonel eğitim teknikleriyle öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.Bilgisayar destekli, yaratıcı düşünme yöntemleri ve tekniklerle farklı açılardan doğruya ulaşmanın mümkün olduğunu farkına varmalarını sağlıyoruz.Yapılan bir çok araştırmada da yer aldığı gibi eğitim hayatında Satranç Dersi alıp oynayan çocukların analiz yetenekleri, muhakeme yetenekleri, ileriyi düşünme, görsel hafıza, konsantrasyon, araştırma, yargılama ve yorumlama özelliklerinin daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir.
- Eğitimlerimizde ögrencilerimizin hayat içinde sıkça karşı karşıya geldikleri birçok becerilerinin gelişimlerini en üst noktalara ulaşmaları için altlarını doldurarak , kazanımlarını içselleştirmelerini sağlıyoruz.Unutulmaması gereken bir konu satranç oyunu gerçek hayatın minyatürüze edilmiş halidir. Satranç sporunda kurallari tam anlamıyla ögreterek uygulama çalışmalarımızla, hayatında karşısına çıkan problem ve soruları en doğru en uygun şekilde cevaplar vermesini, hakkını savunmasını, kendine ifade etme becerilerini artırarak özgüven gelişimlerini tamamlamalarına katkıda bulunuyoruz.Satranç oynamak taşi hareket ettirmek olmadığını, bir mantığı ve sistemi olduğunu eğitimlerimizde ögrencilerimize aktararak,ileri düşünme tekniğiyle plan yapma,zaman kontrolü,beynin sağ ve sol loblarını kullanma seviyelerinde artış,konsantrasyon güclerini 30,40 dakikalardan 150 200 dakikalara ulaşacsk profesyonel tekniklerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Satranç dünyanın her yerinde oynandığı için ögrencilerimiz evrensel bir oyun öğrenmiş olur, dünyanın neresine giderseniz gidin, satranç oynayacak birini bulabilirsiniz.
- Satranç oynayan çocuklar sportmenliği öğrenir. Satranç, kazandığında alçakgönüllü olmayı ve yenildiğinde vazgeçmemeyi öğretir. bu kazanımların ve sayamadığımız dığer kazanımlarla ögrencilerimiz hayata yaşıtlarına göre 1 -0 2-0 önde başlamaları için bilgi ve tecrübemizle onlara destek olup gelişimlerini takip ediyoruz.
- Öğrencilerimizin satranç içerisindeki kuralları öğrenerek ve ona sunduğu kazanımlar çerçevesinde kişiliklerini olumlu yönde geliştirmelerini hedeflenmekteyiz. Günlük hayatın gerçeklerinden ortaya çıkan zihinsel bir spor olan satranç, çocuğu hayata hazırlamada ve hayatla bağ kurmasında son derece kullanışlı bir araçtır. Satranç büyük hayatın küçük modeli olarak bilinmektedir. Eğitimlerimizde bu kazanımlarının hepsini tek tek öğrencilerimiz tarafından içselleştirilmesini,özümsemelerini önemsiyoruz.